Szőlő alapú gin a PTE-n!

Magyarországon elsőként fejlesztettek szőlőalapú ginterméket. A Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete innovatív technológiák alkalmazásával három egyedi karakterű szőlőalapú ginterméket fejlesztett forgalomba hozatali minőséggel. Ezzel hazánkban a csökkenő borfogyasztás indikálta probléma, a meglévő nagyértékű magyar szőlőkincs parlagon hagyása helyett új felhasználása vált elérhetővé.

Több innovatív technológia alkalmazását is vizsgálták, végül kidolgoztak egy komplex technológiai sort, melynek egyik fő eleme a pH-csökkentés. A projekt kutatási és szakmai hátterét a Danubiana Kft. nagyüzemi borkészítési gyakorlata, szolgáltatóként a többszörösen díjazott Brill Pálinkaház párlatkészítési tapasztalata és a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének (SZBKI) akkreditált laboratóriuma, valamint az intézet 70 éves szőlészeti és borászati tudásbázisa biztosította. A projekt eredménye három egyedi karakterű kereskedelmi forgalmi minőségű gin és az előállításukhoz szükséges gintechnológia. Ezek a „zöld gin”, a „pink gin” és a „piros gin”.

HASONLÓ TARTALMAK